БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ е различна, защото е социална. Творческа, актуална и отдадена на своите зрители, телевизията брани правото на всеки гражданин на свободно мнение и достоен живот.

Като национален обществен оператор, БСТВ работи в защита на обществения интерес, информирания избор и свободата на словото. Българска свободна телевизия е родолюбива, защото утвърждава и разпространява българската култура и народното творчество, повдига духа, вярата и самочувствието на нацията. Българска свободна телевизия е кауза, посветена на хората и идея - в името на България.
БСТВ е територия, в която свободата на мненията е гарантирана, а истината и фактите се представят такива, каквито са и без цензура. С отношение към регионите и внимание към диаспорите, Българска свободна телевизия изпълнява национално-отговорната мисия за обединение на българите. 
Медията предлага политематична 24-часова програма, адресирана към всички възрасти. Телевизията разработва теми, репортажи и разследвания по сигнали на зрители и поддържа връзка с аудиторията чрез директни включвания в предаванията, социалните мрежи и собствена уеб платформа.
Българска свободна телевизия стартира на 24 януари 2019 г. в 7:30 ч. с предаването "България се събужда".
Българска свободна телевизия е регистрирана от СЕМ като национален обществен оператор с лиценз ЛРР-02-4-159-01, а едноличен собственик на капитала е Фондация "Дума".
 
Телевизията се разпространява по кабел и сателит във full HD качество.

Сигналът на БСТВ е достъпен за зрителите в България и Европа чрез спътника Intelsat 38 – 45.2 East

Честота на приемане 11515

Symb.Rate 30000 FEC 3/4

SYS: DVB-S2 MOD :8PSK POL: V

CAS: FTA (free – to -air)